Joulu

Tervetuloa Rakkauden juhlapäivään

"Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. - Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Betlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlahtunsa, kanssa, joka oli raskaana. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa." -

 

"Sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti." "Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö: sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle; teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa."

"Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaa hänelle on hyvä tahto." Otteet Luuk. 2 luvusta.

 

Luuk 2:21 Kun sitten kahdeksan päivää oli kulunut ja lapsi oli ympärileikattava, annettiin hänelle nimi Jeesus: ”Immanuel Jumala kanssamme” Jeesus sai nimensä Uutena Vuotena.

Matt. 2: kertoo. Loppiaisena 3 kuningasta,tietäjää itäiseltä maalta saapuivat tuomaan lahjansa Jeesus-lapselle. Tämä valtava Jumalan ja Jeesuksen rakkaus meitä kohtaan tulee herkistään meitä. Jos ei olis Joulua niin ei olis pääsiäistäkään. Ne nivoutuvat yhteen. On kysymys meidän pelastumisesta.

Muuta nimeä ei ole annettu, missä meidän tulee pelastuman.

Joskus laulettiin: ”Jeesus ylhäisin nimi. Pelastajamme. Kirkkauden Herra , Immanuel Jumala kanssamme. Lunastajamme elävä sana.”

Pienoisevankeliumi Joh. 3:16

Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen poikansa , ettei yksikään , joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Hän otti päällensä meidän sairautemme ja kantoi meidän tautimme sekä syntivelkamme. Tämä on se ilosanoma, jota meidän tulisi viedä eteen päin tänäkin vuonna. Amen.

 

Matkataan Raamatullisiin pyhiin tässä ja seuraavissa:  Joulu, Helatorstai, Helluntai ja Pääsiäinen