Henkilökohtaisia todistuksia

Jeesus pelastaa ja parantaa

Seppo ja Sirkka he kokivat Jumalan ihmeitä elämässään, jolloin heidän elämä muuttui. Arvomaailma sai uuden ulottovuuden. Heistä tuli Jeesuksen omia, uskovia. Hengelliset laulut herättivät Sirkka kertoo uskon elämän alkuvaiheita, kuinka Eija Merilän laulama laulu kosketti. ”On koti Isän luona. On koti kaunis kultainen. Matkan jälkeen tahdon tulla luo Isän kotiin taivaaseen.”

Raamatun lukua

Pyhäjoelta oli saatu vihkiraamattu elämän matkaoppaaksi annettu päivittäiseen lukemiseen. Neljätoista vuotta ollut avaamatta kirjahyllyssä. Pölyt pyyhitty joskus ja siihen se jäi. Ei ollut halua ja tarvettakaan kertoo Sirkka ja jatkaa ”Minulle tuli taivasikävä. Aloin lukea tuota Raamattuamme. Luin salaa lukkojen takana, ettei kukaan vaan näe, että olen kiinnostunut uskon asioista.” Rm. 3:23 ”Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.” Taivaaseen ei voi viedä syntiä. En ole valmis tälläisenä. Samanaikaisesti Jumala kutsui myös miestäni.”

Väkevä kokemus

Perheen isä Seppo oli jo aiemmin kahdesti jouduttu ambulanssilla viemään sairaalaan saamaan apua rintatuskaan. Taas jälleen nuo rintakivut palasivat yllättäen. Siinä tuskissaan yöllä Seppo lupasi Jeesukselle, että jos kivut lähtevät, eikä nitroja tarvita ”Minä seuraan Sinua!” Kivut hävisivät ja ambulanssia ei enää kolmatta kertaa tarvinnut tilata. Aamun tullen keittiössä istui onnellinen mies. Seppo pyysi vaimoaan Sirkkaa istumaan polvelleen kertoakseen, että on tullut uskoon ja parantunut. Pelko sisimmässä, miten raskaasti vaimo ottaa uutisen vastaan. Tuleeko ero? Eihän siinä mitään eroa tullut, kun Pyhä Henki oli jo Sirkkaakin herätellyt.

Puolestamme rukoiltiin

He menivät 28.2.1980 lähimpään Helluntaiseurakuntaan, jossa saarnaaja julisti Jeesuksen nimessä ja veressä synnit anteeksi. Oli ihnaa lähteä yhdessä taivastielle, joka jatkuu vielä, toteaa Sirkka.

Pyhän Hengen kaste ja parantuminen

Sirkka todisti työpaikalla uskoon tulostaan ja kertoi, että sinuakin Jeesus rakastaa. Varmuus ja ilo tuli elämään, joka näkyi. Pian sai kokea Pyhän Hengen täyttymisen. ”Alkoi sydämessä ”jupileeraamaan” ja kiittelin siinä Herraa - uusin kielin kesken leipomisen. Apt. 1:8 ”Vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin niin te saatte voiman ja te tulette olemaan minun todistajani.” Jeesus kantoi meidän syntimme ja sairautemme ristin puulle. Jes 52:4 ”Mutta totiseti meidän sairautemme Hän kantoi. Meidän kipumme Hän sälytti päällensä.” Hän kertoo kärsineensä vaikeasta ihottumasta, jota oli joka puolella kehoa. Sideharsot oli käsissä, että saattoi tehdä töitä. Kotiin tulleet uskovat rukoilivat Sirkan puolesta. ”Sain USKON, että nyt se tapahtuu ja niin parannuin silmänräpäyksessä.” Ps. 103: 2 - 3 ”Kiitä Herraa minun sieluni, äläkä unhota, mitä hyvää Hän on sinulle tehnyt, Hän joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi.”

Arjen keskellä Sirkka ja Seppo pariskuntana palvelee ilolla Herraa ja osallistuvat vapaaehtoisesti seurakunnan toimintaan.

 

”…Tämä on ilosanomana teille julistettu…”

I Piet. 3: 25 Olen ollut hyvässä asemassa, sillä olen saanut jo lapsesta asti kuulla ilosanomaa Jeesuksesta, syntisten ystävästä.  Ilosanoma on että Jeesus on tullut etsimään ja pelastamaan sitä mikä kadonnut on.  Hän on ainut joka  pelastaa ihmisen.  Vain Hänen verensä puhdistaa synneistä.  On hyvä tietää että on olemassa Hän, joka minua vahvistaa ja että on seurakunta joka rukoilee.

HERÄTYKSEN AIKA

Minulla oli alle kaksikymmenvuotiaana etsikkoaika. Kotiini evankelista järjesti hengellisen kokouksen. Päivällä ennen sitä iltakokousta avasin Raamattuni kohdasta Joh.ilm. 3:20 ”Katso minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven niin Minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.”Kodissani hengelliset asiat olivat etusijalla. Tiesin siismitä saa tehdä ja mitä ei. Elin ns. kiltin perhetytön elämää inhimillisesti katsoen. Sisällä tunsin hätää, synninhätää.  Matt. 15:8 ”Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana." Sydämessä ei ollut rauhaa. Tiesin, että en ollut vielä uudestisyntynyt ylhäältä Jumalan lapseksi. En ollut tullut syntisenä Jeesuksen luo ja saanut siten syntejäni anteeksi Hänen Veressään. Sydämeni kaipasi todella sovintoon Jumalan kanssa. Lapsen usko ei riittänyt. Omat teot ei riittäneet. Jumalan sanan totuus alkoi tehdä tehtäväänsä. 1 Piet. 1:23-24 ”te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan  elävän ja pysyvän sanan kautta. Sillä ”kaikki liha on kuin ruoho, ja kaikki sen kauneus kuin ruohon kukkanen, ruoho kuivuu ja kukkanen varisee, mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti.” Rm. 3:11-12 ja 17-18 ” ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa, kaikki ovat poikenneet poís, kaikki tyyni kelvottomiksi käyneet, ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on, ei yhden yhtäkään. Ja rauhan tietä he eivät tunne. Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä.”

UUDESTI SYNTYMINEN

Jeesus sovitti Golgatan ristillä maailman synnit, myös minun ja sinun synnit. Me saamme vanhurskauden, uuden elämän, syntien sovituksen, jos otamme sen vain vastaan tuon sovituksen sanan.  On vain syntisiä, jotka tarvitsevat armahtajaa.  Syntien sovittajaa.  Ja se on Jeesus ja Hänen verensä.  Hän, kun vain saa tehdä työtään meidän sydämissämme, niin meistä tulee, uusia luomuksia Kristuksessa Jeesuksessa.  Näin hyvä Jumalan tahto ja Jumalan sana toteutuu meidän elämässämme.  2 Kor. 5: 17-20 ” Siis, jos joku on Kristuksessa , niin hän on uusi luomus, se , mikä on vanhaa on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.  Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa. Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.  Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta, antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.”  Minä annoin ja koin sanan todeksi. Tee sinä samoin.  Ei ole sitten epäilystä onko Jumalaa olemassa ja olenko Hänen omansa.  Kaikki ne selviää siinä. 

MITÄ USKO ANTAA

Olitpa alkoholisti, tupakoitsija, varas tai se ”siivosyntinen”.  Olet samalla viivalla Jumalan edessä.  Sinun on tehtävä Sanan mukaan parannus.  Apt. 17:30 ”Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.” Hän puhdistaa sinut kaikesta liasta ja saastasta.  Uusi elämä alkaa, puhkeaa. Koet uutta sisimmässäsi ja uusi elämän tyyli tulee. Juoppo ei enään juo ja tupakoitsija ei tupakoi ja se siivosyntinen on armahdettu syntinen muiden näiden kanssa.

ELÄMÄ KUNNOSSA

Laulussa lauletaan osuvasti:” Jonk´on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa." Ota ystävä uskossa vastaan sovituksen Sana. Jumalan Sana  Se sana elää. Siitä saa rauhan sydämeen.  On ilo olla uskossa.  Saa kokea Jeesuksen rakkautta arjenkin keskellä, jossa monet tuulet tuivertavat monella eri tapaa elämän eri vaiheissa.  Huhtikuun 11. päivänä 2007   42 vuotta täyteen Jeesuksen seurassa. Voin sanoa Hän on ollut uskollinen. Kiitän tänä päivänä Herraa pelastuksesta, varjeluksesta. Kaikessa on auttanut.Se on totta. Kokeile, ellet usko! Onhan se uskossa ollessa helpompi kohdata elämän eri vaiheet, kuin ilman Jeesusta. Toivo on. On perustus, joka kestää .Siihen voi luottaa. Ei petä. Ei hiekan lailla valu pois.  Matt. 7:24-27  tuttu kertomus kahdesta rakentajasta.  Toinen rakensi kalliolle ja toinen hiekalle. Tarkista, elämäsi perusta, jos se on Jeesuksessa, niin elämäsi on kunnossa. Paavalin sanat  Korinttolaisille: ” Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme se on Jumalan voima.”Rm. 5:13 ”Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta.” Ja vielä sinulle, joka elät ilman Jeesusta.  Sanon, älä työnnä pois Häntä, joka sinua kutsuu.

Vuosien ja vuosikymmenien jälkeen voin vain sanoa, että en kadu ratkaisuani. En vaihtaisi sitä mihinkään muuhun. Jumala on uskollinen. Hän nostaa, kantaa. "Kaiken minä voin Hänessä, joka minua vahvistaa!" Suosittelen!